Razišči svoje potenciale

Razišči svoje potenciale

10.400 dni boš po trenutni zakonodaji opravljal izbrano delo. Kaj boš izbral, je v resnici najpomembnejša odločitev tvojega življenja.

Predstavljaj si svet, v katerem ljudje že od rojstva dalje raziskujejo in razvijajo svoje potenciale. K temu jih usmerjajo starši, vzgojitelji, družba. Vsak je polnovreden in vsi se trudijo, da razpoznajo in podprejo njegovo originalnost. Tako prepoznani in oblikovani posamezniki čutijo, da so na pravem mestu, da ima njihovo življenje smisel.  Bi bila takšna družba bolj harmonična in bolj učinkovita od trenutne družbene paradigme? 

ZAGOTOVO.

Razmisli o času, ki ga porabiš dnevno za službo. Jani Kovačič v svojim pesmi Delam kot zamorc med drugim pravi: … “ tretjino svojega življenja ponujam najboljšemu ponudniku“.  No ta tretjina je v nekaj desetletjih postala polovica, pa v resnici ne gre samo za to. Ključno vprašanje je, ali je dovolj, da za 9 ali 10 ur dnevnega vložka, napolnimo hladilnik in dvakrat letno odidemo na počitnice? Ali je zagotovljeno fizično preživetje zadostna kompenzacija za tvoj vložek?  Menimo, da ne. Pa tukaj ne mislimo finančne kompenzacije. Ta je pomembna, a je precej pomembnejše še nekaj drugega. Razmisli o pomenu besede po-klic. Beseda namiguje, da si v življenju poklican, da nekaj opraviš. Šele takrat, ko boš opravljal delo v sozvočju s svojimi danostmi, sposobnostmi in vrednotami, se boš počutil izpolnjenega. Takrat tvoje delo ne bo samo “služba”, ampak tvoja prava identiteta in neločljivi del tvojega življenja. V takšnem stanju formalni pogoji za upokojitev zagotovo ne bodo imeli teže in lahko se zgodi, da boš z delom želel nadaljevati v pozno starost.

Do lastnih potencialov pa v današnjem času ni lahko priti. Šolski oz. izobraževalni sistem temu področju ne namenja pozornosti. Še več, v svojem procesu jemlje toliko energije in ustvarja toliko šuma, da se človek, samo za to da lahko preživi, odreže od svojega bistva in podredi kolektivni normi. Rezultat je trenutno stanje v družbi. Izgubljenost, naveličanost in popolna vodljivost ljudi. Če se želimo kot družba spremeniti v nekaj bolj žlahtnega in bolj harmoničnega, mora iskanje potencialov vsakega posameznika postati družbena prioriteta.

Iskanje tvojih potencialov je naša strast. Pri tem uporabljamo stara znanja in jih kombiniramo z modernimi pristopi.

Npr. Jyotish, vedsko astrologijo, ki govori o tem, da je vsak od nas unikaten in neponovljiv. V različnih pregledih daje informacije o poklicnih področjih, ki bi bile za človeka najbolj primerne. To v kombinaciji s podrobnimi informacijami o lastnostih posameznika daje dobro osnovo za razmislek in nadaljnji pogovor.

Za starše

Z našo metodo starši lahko dobite informacije o POTENCIALIH VAŠIH OTROK. Tako jih boste lažje pravilno usmerili in jim svetovali (tudi) pri vpisih na srednje šole in fakultete.

Proces

Postopek je enostaven:

  1. Najprej izpolniš uvodni vprašalnik – 7 kratkih vprašanj, za katere si vzmeš nekaj časa.
  2. Zate pripravimo analizo, kjer podrobno razdelamo tvoje osebnostne lastnosti in izpostavimo tvoje poklicne možnosti, kot jih razberemo iz tvojih pregledov Vedske astrologije.
  3. Analizo ti v osebnem pogovoru predstavimo.
  4. Skupaj potem razmišljamo in postavimo ciljni nabor poklicnih možnosti.
Pomembno je, da tudi po identifikaciji ciljnega nabora poklicnih možnosti ne ostaneš sam. Na našo podporo lahko računaš tudi v naslednjih korakih.

Razišči svoje potenciale

Pripravi se (notranje se okrepi)

Zamenjaj službo