JYOTISH

Jyotish - Vedska astrologija

Najprej ti povem, da do tega starodavnega sistema znanj občutim globoko spoštovanje. V moje življenje je prišel takrat, ko sem ga najbolj potreboval. Odkril mi je nianse in kompleksnost lastnega bitja, ki se jih nisem zavedal in mi omogočil, da sem se začel osvobajati.

Jyotish, vedska astrologija, je bila v vedskih časih zelo cenjena in obravnavana kot sistematična znanost. Za ta znanja sicer velja, da so bila »spoznana« in niso plod človeškega miselnega napora. Avtorji, vedski modreci Rishi-ji, so do njih dostopali v visokih meditativnih stanjih. Najbolj poznan med njimi je zagotovo Parashara, ki je razvil edinstven poglobljen sistem razumevanja človekove karme in z njo povezane natalne karte. Njegovo delo Brihat Parashara Hora Shastra (vzvišena Parasharina znanost o času) velja za »biblijo« Jyotisha in predstavlja eno od petih tradicionalnih vrst Jyotisha.

Zanimiv je pomen besede:  Jyoti = svetloba + Iša = Stvarnik. Skovanka pomeni SVETLOBO oz. USTVARJANJE SVETLOBE.

Posrečena je analogija svetilke, ki osvetljuje našo življenjsko pot. V osnovi namreč velja, da se duša na zemljo utelesi v točno določenem trenutku, ko je njeno (energijsko) stanje enako (energijskemu) stanju okolja, v katerega se rojeva. Na ta način ji je omogočeno, da lahko z življenjskimi lekcijami nadaljuje tam, kjer se je prejšnja inkarnacija končala in tako postopoma nadaljuje pot do končnega cilja – stanja popolne samo-realizacije.

Ganeš - zaščitnik jyotisha. Znan po svoji modrosti in sposobnosti odstranjevanja ovir

Če torej poznam natančne podatke tvojega rojstva (ura, minuta in kraj), lahko poustvarim (energijsko) sliko in te skozi različne Jyotish preglede »preberem«.  Lažje lahko razumem, zakaj se ti določeni dogodku v življenju dogajajo in ti pomagam z razumevanjem tvoje celotne življenjske situacije. Pomagam ti, da se s posameznimi energijskimi (življenjskimi) načeli harmoniziraš in se postaviš tja, kjer je zate najboljše.

S pomočjo Jyotisha lahko razumeš svojo preteklost in z bolj harmoničnim delovanjem v sedanjosti spremeniš svojo prihodnost.

Ponujam ti 3 Jyotish pakete.